Menu Sluiten

Fijnstof in de Nieuwjaarsnacht

Fijnstof in de Nieuwjaarsnacht

Wij wensen u een heel goed 2019!
Altijd leuk om te zien: het fijnstofgehalte om 02:00 uur in de Nieuwjaarsnacht.

De kruitdampen van het vuurwerk zorgen voor een enorme piek! Maar liefst 330.2 µg/m3.
Hier de omschrijving van het RIVM:

De dagelijkse concentratie fijn stof (PM2.5) is afhankelijk van het weer. In de steden zijn de concentraties overdag gemiddeld iets hoger dan ’s nachts, vooral door de verkeersbijdrage. PM2.5 is een verzamelnaam voor zwevende, inhaleerbare deeltjes met een maximale doorsnede van 0,0025 millimeter. De wettelijke norm is een jaargemiddelde van 25 (μg/m3). Doordat PM2.5 nog kleiner is dan PM10 kunnen deze deeltjes dieper doordringen in de longen en zijn ze schadelijker voor de gezondheid.

Geplaatst in Weernieuws

Gerelateerde berichten

Top