Menu Sluiten

Hoogwater en storm

Waterstanden

Door hevige regenval in een aantal Europese landen stijgt het water in Nederland gestaag. Uiterwaarden zijn ondergelopen en ook de rivier de Lek krijgt een deel van al dat water te verwerken. Op bijgaande grafiek is de verwachting te zien voor de komende dagen.

Zoals het er nu naar uitziet is met name maandag 10 februari 2020 het peil het hoogst (de rode lijn): iets boven 2.50 m boven NAP en dat is ruim een meter hoger dan normaal zou zijn in deze tijd van het jaar (de zwarte lijn).
De storm Ciara, die zondag en maandag voor een behoorlijke (zuid-)westenwind zorgt, kan hier overigens nog wat invloed op hebben, omdat het water wordt “teruggeblazen”.

Maar we hoeven ons geen zorgen te maken in de Alblasserwaard, want dit waterpeil zal bij ons naar verwachting geen overlast veroorzaken. Wel een mooie gelegenheid om het zelf eens te gaan bekijken op de dijken.
Hier kunt u zelf de waterstanden bijhouden: http://hetweerinmolenlanden.nl/waterstand-lek-bij-schoonhoven/

Geplaatst in Weernieuws

Gerelateerde berichten

Top